Over mij

Even voorstellen....

Fantastic Visions is 27jaar terug opgericht door Paul Louis Kalishoek,  autodidact en heeft inspiratie in vele landen en culturen opgedaan. Woont regelmatig in een oude boerderij gelegen in een nationaal park in de Italiaanse Alpen waar hij fluit naar de arenden en uilen (en nog antwoord krijgt ook), en in een oud boerderijtje vlakbij Nederlandse duinen.  Een belangrijke inspiratie is de natuur en daarom heeft hij gedoken in diverse spectaculaire onderwaterparadijzen, loopt graag in het hooggebergte en vulkanen of verkent met de kajak een kloof. Mede omdat hij al een groot deel van zijn leven in Italië doorgebracht heeft is de Italaanse cultuur in vele facetten van vroeg Keltisch en Romeins tot aan design van grote invloed op zijn werk.

Van hobby naar werk

Nadat Paul pas op zijn 28ste zijn eerste pastelschilderij voor de hobby maakte heeft hij continu werk in binnen en buitenland en is vooral trompe l'oeil (gezichtsbedrog) in al zijn facetten net als zeer grote muurschilderingen en het werken op hoogtes een grote uitdaging. Ook gemengde technieken en combinaties met stuc om een levensechte grot te bouwen of een levensgrote Maoi (Paaseilandbeeld) is geen probleem. Naast de grootste muurschildering van  de Benelux(700m²) heeft Paul ook de grootste glasschildering (75m²) van Nederland op zijn naam.

Daar Paul mede vanwege zijn Italiaanse achtergrond  veel ervaring heeft met experimentele moderne en traditionele  stuctechnieken en alweer 27 jaar een beelden en zuilengieterij heeft wordt er, net als in paleizen, heel vaak gebruik gemaakt van echte ornamenten en zuilen in de schilderingen en zodoende vloeien realiteit en suggestie naadloos in elkaar over.

De beelden en zuilen worden vaak gemarmerd en regelmatig geeft Paul ook workshops in marmeren, houten, verouderingstechnieken en bronzen. Voor meer info klik op workshops.

Muurschilderingen en gezichtsbedrog met levenslange garantie

Paul Louis Kalishoek heeft vele spraakmakende projecten in binnen- en buitenland gerealiseerd waaronder: huisdecorateur van het Archeon, cruiseschepen Fogelfuglinien, grootste muurschildering van Nederland, entree Paleis van Justitie, Grandhotel Krasnapolski, Exposities in Italie en binnenkort in het Brabants kennis en cultuurcentrum te Tilburg. Maar ook minder bekend en met even veel plezier geschilderd zijn kleine muurschilderingen in bijv. een badkamer of tuin.
In de meeste gevallen is door gebruik van topklasse verven en coatings levenslange garantie mogelijk.

Totaal-concepten grote projecten en speciale opdrachten

Wilt u een harmonieus geheel en eenheid qua stijl in uw project, dan denkt Paul Louis met u mee. Door jarenlange expertise op het gebied van vorm, inrichting, kleur en creativiteit wordt er een unieke sfeer geschapen. Voorbeelden zijn oa. te zien in het Archeon, de grootste muurschildering van Nederland, en Egyptische stijlkamers.

Speciale opdrachten

Gekke vragen bestaan niet, wilt u een levensgrote Maoi (Paaseilandbeeld), een loft met art- deco invloeden, middeleeuwse ornamenten, gargouilles (waterspuwers) in romeinse stijl of iets futuristisch? Paul Louis maakt t of heeft t al gemaakt.

Bijzonder design stucwerk

Van industriele muur met vervaagde letters tot gescheurde rotswanden, letterlijk spiegelglad marmerstuc met transparante goudwax, roestige dakota effect, fossiel leisteen Paul Louis maakt t of verzint het.

Regelmatig wordt hij ook uitgenodigd door producenten in Italie om  zich te laten inspireren door de nieuwste materialen en aplicaties te bekijken.

Maatwerk

De meeste beelden en zuilen zijn op maat leverbaar en kunnen naar wens met doorlopende wapening geleverd worden. Tevens leveren wij ook producten die de allerstrengste Duitse TUV keuring doorstaan hebben en zodoende uitermate geschikt zijn voor grote projecten. Spraakmakende projecten zijn oa: Duinrell, Groninger museum, het Archeon, en een Mars reclame.

In iedere gewenste kleur of gemarmerd mogelijk

Door jarenlange expertise zijn alle gewenste kleurcombinaties mogelijk. Hierbij kunt u denken aan zandsteen, verouderde look, niet van echt te onderscheiden brons of Cararamarmer. Wij denken graag met u mee zodat u een fraaie eenheid creëert met uw project.